22 september, 2008

Helgens arbete


Nu var den där suveräna brandmannen här i helgen! Så nu är taket på över allt! Oj vad skönt! Då kan vi sova gott om natten! Jag hann att spika upp några reglar när Pumpisen sov och insåg att virket var torrt och riktigt segt. Trodde efter allt detta regnande att det var riktigt surt, det var glädjande! Tack morfar för all hjälp, vi är så tacksamma för att du kan och orkar komma!

Så fick vi syn på en snigel som var på väg åt helt fel håll! Vilket håll var söder nu igen??? Kanske är det häråt???

17 september, 2008

Tornet, nu börjar det ta form!


Tur att Hilda sover en stund på dagarna!!! För snart är halva torntaket på plats! Det blev inte världens finaste kort men man ser i alla fall hur det kommer att bli :)!

15 september, 2008

Tak

Äntligen har vi fått på råsponten på hela taket! Nu är det bara tornet kvar! Aldrig tidigare har man varit så irriterad över dåligt väder som nu! Läste i tidningen att det inte har regnat så mycket på 78 år!!!! Så varför just detta år! Här kommer några bilder på den fina råsponten!

03 september, 2008

Utmärkelse


I dag har vi fått vår första utmärkelse av Nathalie med bloggen http://anno1921.blogspot.com/. Tack så mycket! Det var roligt! Vi är inga flitiga bloggare men vi är ute när man har tid och lust!
I dag har vi (mest Daniel) lagt råspont och lagt takpapp. Till helgen ska vi väl vara klara med det så vi kan sova lite bättre om natten och slippa vara oroliga om stommen blir förstörd av allt regn!!!